V USA hospitalizovali chlapčeka s podozrením na ebolu

NETKY.SK • 27 Október 2014, 13:52 • 2 min
V USA hospitalizovali chlapčeka s podozrením na ebolu

WASHINGTON - So symptómami podobnými nákaze vírusom ebola prijali dnes do nemocnice Bellevue v New Yorku päťročného chlapca, ktorý sa cez víkend vrátil z africkej Guiney, informovali americké médiá.

slovakia

left justify in out

Chlapec mal pri prijímaní do nemocnice zvýšenú teplotu 39 stupňov Celzia, informovala televízia ABC. Podľa denníka New York Post chlapec predtým zvracal a do nemocnice ho z Bronxu, kde býva, previezla sanitka. Televízia ABC dodala, že chlapčekovi nerobili testy na vírus ebola a nie je ani v karanténe.

 

Doposiaľ najhoršia zaznamenaná epidémia eboly vypukla vlani v decembri práve v Guinei, odkiaľ sa rozšírila do susednej Libérie a Sierry Leone. Situácia v týchto troch krajinách sa neustále zhoršuje: počet nakazených rastie a vírus sa stále šíri do nových oblastí. V Afrike sa ebolou nakazili aj traja občania USA.

 

V súvislosti s tým americký prezident Barack Obama pred desiatimi dňami poveril svojho bývalého poradcu Rona Klaina, aby koordinoval americké úsilie v boji proti epidémii eboly a opatrenia proti šíreniu vírusu v USA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies