V uplynulom týždni zahynuli na železnici traja ľudia

NETKY.SK • 8 September 2014, 16:43 • 2 min
V uplynulom týždni zahynuli na železnici traja ľudia

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni tri smrteľné prípady zrážky vlaku s civilnou osobou.

slovakia

left justify in out

Prvý prípad sa stal na trati Poriadie – Papraď, druhý na trati Humenné – Udavské, pri oboch nehodách bol obeťou muž. Na trati Veľký Šariš – Prešov zase vlak zrazil a usmrtil ženu, pričom išlo o samovraždu.
     

Šťastie mala žena, ktorú na trati Margecany – Gelnica zachytil osobný vlak. So zranením na nohe bola následne vlakom odvezená do Gelnice, odkiaľ bola prepravená do nemocnice. Tragický prípad sa odohral v nedeľu (7.9.) v Zlatovciach, kde na odstavený vozeň vystúpila neznáma osoba. Zasiahol ju elektrický prúd a následkom toho bola usmrtená.
     

V priebehu 36. týždňa zaznamenali ŽSR dve zrážky vlaku a cestného motorového vozidla, k žiadnemu zraneniu však nedošlo. Aj na základe takýchto prípadov železnice upozorňujú na ľahostajnosť osôb pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí a aj na nepozornosť vodičov. Preto ŽSR vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate, dodržiavanie zákona o premávke na pozemných komunikáciách. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne. Takéto osoby nielenže nedodržiavajú zákony, ale ohrozujú svoje aj cudzie životy," upozornila Ivana Strmeňová z odboru komunikácie ŽSR.
     

Minulý týždeň sa opäť vyskytli aj prípady vandalizmu a krádeží na tratiach. V Liptovskom Mikuláši bola počas odstavovania súpravy ukradnutá vlakvedúcemu služobná taška. K prípadu krádeže došlo tiež v Leopoldove, kde pred odchodom osobného vlaku bola v služobnom oddiele vozňa ukradnutá tržba vo výške približne 50 eur. Vlakvedúci sa pokúsil dvoch páchateľov zadržať, avšak zlodeji mu ušli.
     

Pracovníci opravovne vozňov v Šelpiciach zase pristihli na koľaji osobu, ktorá kradla klanice z vozňov. Jeden z prípadov vandalizmu sa vyskytol aj v Prešove. Rušňovodič IC vlaku pri prehliadke rušňa zistil posprejované dve miesta, ktoré mali rozmery 4x3 metre.
     

ŽSR zaznamenali v priebehu uplynulého týždňa aj 14 prípadov zrážky vlaku so zverou, prevažne išlo o lesnú zver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona