V uliciach mesta jazdí biela detská električka

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 07:21 • 2 min
V uliciach mesta jazdí biela detská električka

V uliciach mesta jazdí biela detská električka

slovakia

left justify in out

img

Bratislavčania môžu od marca cestovať ulicami hlavného mesta aj špeciálnou detskou električkou. Je celá biela a dopĺňajú ju jednoduché detské kresby, ktoré hravou formou odhaľujú fungovanie električky. "Cieľom kampane je prilákať malých aj veľkých do Detského múzea SNM v Bratislave," informoval TASR Matúš Benža z múzea.

Autorkou vizuálu je grafická dizajnérka Ľubica Segečová, ktorá s detským múzeom spolupracuje už druhý rok. Nápad má inšpirovať deti, aby viac navštevovali múzeum a trávili tak svoj čas kvalitne. "Ponúka možnosť nadobúdať hravou formou vedomosti v rôznych oblastiach – od fyzikálnych zákonov po zaujímavosti z dejín," poznamenal Benža s tým, že na rozdiel od tradičného múzea využíva to detské, najmä princíp rukolapnosti. "V múzeu je teda netradične prikázané dotýkať sa vystavených exponátov," dodal.

V súčasnosti pripravuje Detské múzeum SNM interaktívnu výstavu O troch centoch, ktorá sa zameriava na sféru financií a ekonomiky. Jej cieľom je priblížiť návštevníkom fungovanie ekonomiky i peňažného obehu, spoznať rôzne ekonomické termíny, ale aj spôsoby efektívneho narábania s peniazmi. Výstava funguje ako veľká hra, kde sa môžu peniaze zarábať i míňať. Deti sa učia, že peňazí nie je dostatok a je treba podnikať rôzne kroky na ich zarobenie. Verejnosti bude sprístupnená od 12. apríla do konca októbra, v súčasnosti je kvôli inštalácii novej výstavy múzeum zatvorené.

Za dva roky svojej existencie uviedlo Detské múzeum SNM niekoľko výstav. "Začali sme výstavou o stredoveku, pokračovali prezentáciami antického Grécka či farebnej Afriky. Medzi posledné výstavy patrili Energia 3. tisícročia, Svet v nákupnom košíku alebo Hravé bývanie," hodnotí činnosť múzea pre deti jeho riaditeľka Katarína Sokolová.

Detské múzeum vzniklo v roku 2010 ako spoločný neziskový projekt občianskeho združenia Art Friends a Slovenského národného múzea. Je členom medzinárodnej profesionálnej asociácie detských múzeí The Hands On! Europe Association of Childrens’ Museum, ktorá bola založená v roku 1994 a v súčasnosti má viac ako 90 členov z 34 európskych krajín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies