V uliciach Kyjeva sa začala séria masových protestov

NETKY.SK • 15 November 2016, 13:02 • 2 min
V uliciach Kyjeva sa začala séria masových protestov

KYJEV - Ukrajinské bezpečnostné zložky dnes čiastočne uzavreli vládnu štvrť v Kyjeve. Stalo sa tak v súvislosti so začiatkom série masových protestov.

slovakia

left justify in out

Agentúra Ukrinform spresnila, že od dnes do 27. novembra sa v Kyjeve uskutoční niekoľko masových protestných akcií. V súvislosti s nimi je polícia v stave zvýšenej pohotovosti.

 

 

 

Polícia dnes ráno prehradila cesty v blízkosti vládnej štvrte a rozmiestnila tam zátarasy a detektory kovov. V blízkosti vládnych budov, Národnej banky, kancelárie prezidenta a parlamentu hliadkujú okrem policajtov aj príslušníci Národnej gardy. V centre Kyjeva je zasa zaparkovaných mnoho hasičských áut, sanitiek a policajných áut určených na prevoz zadržaných.

 

 

 

V Kyjeve sa dnes koná protest oklamaných klientov zbankrotovanej banky Mychajlivskyj a ďalších bánk, ktorí žiadajú vrátenie svojich vkladov. Koná sa aj demonštrácia za ochranu práv vodičov motorových vozidiel pred svojvôľou dopravnej polície a úradov, ktorej účastníci žiadajú demisiu ministra vnútra Arsena Avakova. Naplánovaná je aj demonštrácia proti zvyšovaniu komunálnych platieb. Protestnú akciu chcú uskutočniť i odborári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies