V uliciach Košíc bude opäť predvianočná zbierka pre chudobných

NETKY.SK • 19 December 2015, 14:27 • 2 min
V uliciach Košíc bude opäť predvianočná zbierka pre chudobných

BRATISLAVA - Ulice Košíc v pondelok opäť zaplnia dobrovoľníci, ktorí budú okoloidúcim ponúkať sviečku s logom Arcidiecéznej charity za dobrovoľný príspevok. V predvianočnom období sa v metropole východného Slovenska stala už tradíciou predvianočná zbierka s názvom Otvor svoje srdce.

slovakia

left justify in out

Za jej vznikom stojí Arcidiecézna charita Košice, ktorá z vyzbieraných príspevkov pomáha tým, ktorí to potrebujú - rodinám žijúcich v zložitých sociálnych podmienkach, ľuďom na ulici, seniorom, slobodným matkám.


Zapálením sviečky v oknách počas Vianoc (24. až 26. decembra) môžu potom ľudia podporiť aktivity Arcidiecéznej charity a vyjadriť tak svoju spoluúčasť s trpiacimi a sociálne slabšími. "Naším hlavným cieľom je, aby sa spoločnosť začala viac zaujímať o sociálnu a charitatívnu prácu, ktorú robíme, aby sa k nám pripojila a stala sa jej súčasťou. Veríme, že každý z nás môže zmeniť svet a tak sa snažíme motivovať všetkých," uvádza k podujatiu charita.


Viac informácií o činnosti, akciách a podujatiach Arcidiecéznej charity Košice je prístupných na stránke www.charita-ke.sk alebo na facebookovej fanpage: Arcidiecézna charita Košice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona