V ukrajinskom parlamente uviedli, že krajina je blízko rozsiahlej vojny na Donbase

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 14:20 • 2 min
V ukrajinskom parlamente uviedli, že krajina je blízko rozsiahlej vojny na Donbase

MOSKVA - Poslanec Najvyššej rady Ukrajiny z Opozičnej platformy – Za život, Iľja Kiva uviedol, že krajina je bližšie ako kedykoľvek predtým k začiatku rozsiahlej vojny na Donbase.

slovakia

left justify in out

"Pri hodnotení súčasnej politiky legálneho bezprávia a krokov zameraných na uzurpovanie moci ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského môžem s plným presvedčením vyhlásiť, že sme tak blízko ako nikdy predtým k začiatku rozsiahlej vojny na Donbase, ktorá sa bude týkať celej Ukrajiny, čo znamená tisíce nových úmrtí našich občanov, a čím viac ich bude, tým lepšie pre úrady", napísal Kiva vo svojom Telegram-kanáli v pondelok.

 

img

 

Zdôraznil, že sa pripravuje "legalizácia protiprávneho konania vo vzťahu k opozičným politickým stranám, ktorých sa úrady obávajú, ako svojich konkurentov v nadchádzajúcich voľbách do Najvyššej rady".

 

"Rozhodnutie o znovuzvolení už v kancelárii prezidenta dozrelo, je však potrebné vyčistiť iba politické pole. Vypuknutie vojny je tiež príležitosťou  kedykoľvek zaviesť vojenský stav na celej Ukrajine, čo znamená nahradiť nespokojnosť obyvateľstva vládou, zvieracím strachom o život", presvedčený poslanec.

 

img

 

Donecká republika je pripravená 

Šéf samostatne vyhlásenej Doneckej republiky Denis Pušilin považuje šancu na zastavenie vojenského konfliktu na Donbase za veľmi malú a konštatuje, že Donecká ľudová republika je pripravená na akýkoľvek vývoj udalosti.

 

"Robíme všetko pre to, aby sa konflikt vyriešil politicky. Bohužiaľ, Kyjev sa uberá úplne iným smerom...Klamstvá, manipulácie – to je všetko, čo teraz vidíme zo strany Ukrajiny. Za takýchto podmienok je šanca na politickú reguláciu zanedbateľná, ak sa dá povedať, že sa rovná nule", povedal Pušilin.

 

img

 

"Sme zvyknutí pracovať v takom režime, keď za posledných sedem rokov môžete od Ukrajiny čakať čokoľvek. Vyvíjame rôzne možnosti opatrení v prípade zhoršenia konfliktu, sme na to tiež pripravení", poznamenal, keď odpovedal na otázku, či je samostatne vyhlásená Donecká republika pripravená na možné nové kroky zo strany Kyjeva.

 

Ukrajinské úrady už sedem rokov vedú vojenskú operáciu proti samostatne vyhláseným republikám na Donbase, ktoré vyhlásili samostatnosť po štátnom prevrate v Kyjeve.

 

Od júla minulého roku platí prímerie na Donbase, nedávno sa však situácia zhoršila. OBSE hlási výrazný nárast porušovania prímeria. 3. apríla, po tom čo ukrajinská armáda použila bezpilotné lietadlo s výbušným zariadením, zomrelo dieťa a zranenia dostala dospela žena.

 

img

 

Kremeľ nazýva smrť dieťaťa pri ostreľovaní Donbasu tragédiou, trpkými následkami nevyrovnanej situácie a považuje za dôležité zaistiť bezpečnosť všetkých občanov samostatné vyhlásených republík, povedal novinárom Dmitrij Peskov, tlačový tajomník ruského prezidenta.

 

Zdroj:   https://ria.ru/20210405/donbass-1604243992.html

https://ria.ru/20210405/donbass-1604272765.html

https://ria.ru/20210405/kreml-1604266061.html

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies