V Uhrovci sa bude variť guláš, výťažok z jeho predaja pôjde na charitu

NETKY.SK • 24 August 2013, 09:17 • 2 min
V Uhrovci sa bude variť guláš, výťažok z jeho predaja pôjde na charitu

UHROVEC - Charitatívno-spoločenská akcia "Československá LIONS súťaž vo varení gulášu 2013" sa uskutoční dnes od 9.00 h na Jankovom Vŕšku nad obcou Uhrovec. Výťažok z turnaja bude použitý na dobročinné a charitatívne účely 1. Lions Club (LC) Bratislava a na realizáciu projektu Lions International Bus.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol prezident 1. LC Bratislava Tomáš Zajac, podmienkou je vytvoriť družstvo s minimálnym počtom dvoch a maximálnym päť súťažiacich osôb. "Organizátor a vyhlasovateľ súťaže 1. LC Bratislava zabezpečí miesto, priestory, drevo, chlieb, misky, lyžice, servítky, ozvučenie, občerstvenie a všetky podmienky pre výbornú atmosféru. Súťažné družstvá musia okrem dobrej nálady priniesť kotlík, mäso, ingrediencie a všetky ostatné potreby na navarenie toho najlepšieho gulášu," vysvetlil. 

Návštevníci si po dovarení môžu vybrať ktorýkoľvek guláš a symbolickým charitatívnym príspevkom podporiť dobrú vec. Výťažok poputuje napríklad aj na realizáciu projektu Lions International Bus. Ako sa uvádza na stránke LC, cieľom tohto projektu je v autobuse prerobenom na karavan zabezpečiť materiálnu i nemateriálnu pomoc v regiónoch postihnutých kritickým incidentom. 

1. LC Bratislava vznikol v roku 1991 a odvtedy sa podieľal na rôznych charitatívnych aktivitách nielen v hlavnom meste, ale aj po celom Slovensku. Ide napríklad o pomoc pri budovaní detských domovov, ako aj pomoc v zdravotníctve pri projektovaní, nákupe a zabudovaní lekárskych zariadení do pojazdnej pôrodnice. Ďalej pri vybavení oftalmologického centra laserovým nožom, darovaní sociálneho taxíka mestu Prievidza, elektrického invalidného vozíka Marekovi Prostiňákovi z VOP Nováky, prostredníctvom projektu Lions International BUS sa vyšetruje zrak deťom v predškolskom a ranom školskom veku a podobne.

Materská organizácia Association of Lions Club vznikla v USA v roku 1917 aj zo spolkov orientovaných na zrakovo postihnutých. Je to v súčasnosti najaktívnejšia dobročinná organizácia na svete združujúca približne 1,3 milióna členov v 42.000 kluboch nachádzajúcich sa v takmer 200 krajinách sveta. "Hlavnými aktivitami hnutia je starostlivosť o zrakovo, sluchovo, telesne a duševne postihnutých, protidrogové aktivity a výmenné pobyty mládeže," objasnil Zajac. Sekretár klubu Jozef Škultéty dodal, že symbolom Lions Clubu je lev, anglicky lion, stelesňujúci vlastnosti ako odvaha, sila, vernosť a činorodosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona