V uhoľnej bani v Sin-ťiangu zostalo uväznených 17 baníkov

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 11:18 • 2 min
V uhoľnej bani v Sin-ťiangu zostalo uväznených 17 baníkov

PEKING - Čínski záchranári sa pokúšajú vyslobodiť najmenej 17 baníkov, ktorí v noci nadnes uviazli v uhoľnej bani na severozápade krajiny, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Baníci zostali uväznení pod zemou v dôsledku výbuchu plynu, ku ktorému došlo v bani, vzdialenej asi 120 kilometrov od Urumči, metropoly Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang. Troch zamestnancov bane sa už podarilo zachrániť.
      

Záchranári začali do šachty pumpovať nevýbušný dusík s cieľom znížiť koncentráciu horľavých plynov, čo by im malo umožniť bezpečný vstup do bane, uviedla agentúra Sinchua.
      

Čínske uhoľné bane patria k najnebezpečnejším na svete napriek niekoľkoročným, čiastočne úspešným snahám vlády o zlepšenie situácie. Väčšina nehôd sa pripisuje nedodržiavaniu bezpečnostných predpisov a protipožiarnych opatrení alebo nedostatočného technického vybavenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona