V UEFA znejú hlasy podporujúce zimný termín pre MS 2022

NETKY.SK • 19 September 2013, 13:55 • 2 min
V UEFA znejú hlasy podporujúce zimný termín pre MS 2022

DUBROVNÍK - Na zasadnutí výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA) v chorvátskom Dubrovníku sa viacero zástupcov členských krajín riadiaceho orgánu európskeho futbalu vyslovilo za diskutovaný presun termínu majstrovstiev sveta 2022 v Katare na zimné mesiace. Prezident UEFA Michel Platini by mal postoj organizácie oznámiť v piatok po skončení zasadnutia.

slovakia

left justify in out

"Vyzerá to tak, že v júni a júli nie je možné v Katare hrať," povedal prezident Belgickej kráľovskej futbalovej únie (KBVB) Francois de Keersmaecker. "Na rokovaniach prevládala nálada podporujúca presunutie turnaja na začiatok roka 2022," uviedol šéf Škótskej futbalovej asociácie (SFA) Stewart Regan.

Podľa názorov odborníkov nie je možné odohrať v Katare turnaj tradične v letných mesiacoch z dôvodu vysokých teplôt, ktoré môžu v oblasti Perzského zálivu v júni dosiahnuť až spaľujúcich 50 stupňov Celzia, kým napríklad v decembri príjemných približne 24 stupňov. O termíne MS 2022 bude v októbri rokovať aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies