V U.S. Steel Košice ponúkajú zamestnancom "zlaté padáky": Za výpoveď až 19-tisíc

NETKY.SK • 20 Január 2016, 12:11 • 2 min
V U.S. Steel Košice ponúkajú zamestnancom "zlaté padáky": Za výpoveď až 19-tisíc

KOŠICE - V U.S. Steel v Košiciach ponúkajú podľa denníka Hospodárske noviny zamestnancom, ktorí sa rozhodnú odísť do predčasného dôchodku štedré odstupné - až desaťnásobok mzdy.

slovakia

left justify in out

A keďže priemerný plat v administratíve oceliarní dosahuje nadpriemerných 1900 eur mesačne, odstupné by sa malo pohybovať až na úrovni 19-tisíc eur pre jedného zamestnanca.

 

Odborári odhadujú, že z fabriky by takto mohli odísť desiatky ľudí, maximálne sto zamestnancov. „Odchody budú síce na báze dobrovoľnosti, ale podmienené zrušením pracovného miesta. Nadriadení preto musia skúmať, či dokážu danú pozíciu skumulovať s inou a umožnia tak zamestnancovi odísť. V opačnom prípade to možné nie je. Neodíde každý, kto chce,“ povedal pre HN odborársky šéf U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš.

 

Vedenie odmietlo detaily komentovať. „Ide o program týkajúci sa našich zamestnancov, preto po jeho odsúhlasení budeme obsah komunikovať v prvom rade s nimi,“ povedal hovorca spoločnosti U. S. Steel Ján Bača.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona