V týchto piatich okresoch je ešte stále povinný respirátor

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 11:57 • 2 min
V týchto piatich okresoch je ešte stále povinný respirátor

BRATISLAVA - Od dnešku je nosenie respirátora v interiéri povinné už len v dvoch takzvaných červených okresoch a v troch ružových okresoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzi posledné červené okresy patria konkrétne Kysucké Nové Mesto a Myjava. Respirátor treba nosiť aj v troch ružových okresoch, konkrétne v Banskej Štiavnici, Skalici a Trenčíne.

 

Prečítajte si: Od dnes bude cestovanie do a zo zahraničia opäť o niečo jednoduchšie! V niektorých prípadoch sa však karanténe nevyhnete

 

Podľa rezortu pribudli nové výnimky z izolácie po príchode na Slovensko z krajín zaradených do takzvaného zeleného zoznamu. „Výnimku z izolácie po príchode z krajín zaradených do zeleného zoznamu majú aj osoby, ktoré sú schopné preukázať sa pri vstupe negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 72 hodín," uviedlo ministerstvo.

 

Súvisiaci článok: Cestovné odporúčanie pre všetky krajiny sveta

 

Výnimku z izolácie majú podľa rezortu aj osoby prichádzajúce zo susedných krajín zaradených do zeleného zoznamu, ktoré majú negatívny výsledok antigénového testu nie starší ako 24 hodín s tým, že test musel byť vykonaný na území susedného štátu alebo Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies