V štvrti mesta Palma de Mallorca vypukli nepokoje

NETKY.SK • 30 August 2011, 18:19 • 2 min
V štvrti mesta Palma de Mallorca vypukli nepokoje

V štvrti mesta Palma de Mallorca vypukli nepokoje

slovakia

left justify in out

img

Napätá situácia panuje aj dnes v uliciach štvrte Son Gotleu v španielskom meste Palma de Mallorca, kde v noci na pondelok vypukli zrážky medzi miestnymi Rómami (Gitanos) a prisťahovalcami z Nigérie. Vyvolala ich smrť 32-ročného Afričana, ktorý zahynul po páde z balkóna na štvrtom poschodí.
      Nigérijčania vinili zo zodpovednosti za smrť svojho krajana miestnych Rómov. Podľa informácií španielskych médií zaútočili kameňmi na policajtov, podpaľovali automobily a kontajnery s komunálnym odpadom.
      Polícia, ktorá považuje tragickú udalosť za nehodu, použila na rozohnanie davu gumené projektily a dočasne zadržala najmenej štyri osoby.
      V uliciach štvrte hliadkujú dnes desiatky policajtov. Ich prítomnosť má zabrániť ďalšej eskalácii napätia.
      Nigérijčania a Maročania predstavujú najväčšiu komunitu v štvrti, v ktorej prisťahovalci podľa novín El Mundo tvoria 42 percent obyvateľstva. Príčinou tamojšieho napätia je podľa denníka boj medzi Nigérijčanmi a španielskymi Rómami o kontrolu obchodu s drogami. Už pred dvoma rokmi tam prišlo k prudkým zrážkam, pri ktorých utrpeli zranenia viacerí príslušníci oboch komunít.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies