V Turzovke sa rozlúčia so zabitým Danielom: Zúčastní sa aj Gašparovič

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:58 • 2 min
V Turzovke sa rozlúčia so zabitým Danielom: Zúčastní sa aj Gašparovič

BRATISLAVA- Posledná rozlúčka so zosnulým čatárom Danielom Kavuliakom, ktorý zahynul na misii v Afganistane, sa uskutoční dnes o 15.00 h v Turzovke.

slovakia

left justify in out

Na pohrebe sa okrem prezidenta SR Ivana Gašparoviča zúčastnia minister obrany Martin Glváč, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Peter Vojtek, americký veľvyslanec na Slovensku Theodore Sedgwick, ako aj ďalší štátni a vojenskí predstavitelia. 

Svätú omšu bude v kostole Nanebovzatia Panny Márie v Turzovke celebrovať vojenský ordinár František Rábek za účasti generálneho vikára Ordinariátu OS SR Františka Počureka a kaplána Jána Ostapčuka z 11. mechanizovaného práporu Martin. Rakva s pozostatkami zosnulého bude počas pohrebného obradu zahalená štátnou vlajkou. Príslušníci Čestnej stráže OS SR neskôr štátnu vlajku zložia a odovzdajú pozostalým spolu s vyznamenaniami a fotografiou zosnulého. Pohrebný obrad ukončí hymna SR so súčasným vzdaním pocty čestnými salvami. Príbuzní zosnulého si neželajú účasť médií na pohrebe.

Príslušník afganskej armády v utorok (9.7.) spustil zo strážnej veže streľbu na skupinu slovenských vojakov v Kandaháre. K incidentu došlo o 9.45 h nášho času pri cvičení. Okrem zosnulého vojaka, ďalší dvaja vojaci utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia.

Telo tragicky zosnulého Daniela Kavuliaka priviezol v stredu (10. 7.) na Slovensko vládny špeciál. Dvoch ťažko zranených vojakov previezli vo štvrtok (11. 7.) americké ozbrojené sily do vojenskej nemocnice pri Landstuhle v Nemecku, kde sa podrobia ďalším lekárskym zákrokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona