V tureckých vodách sa zrazili dve lode, zahynulo najmenej 13 migrantov

NETKY.SK • 20 September 2015, 10:02 • 2 min
V tureckých vodách sa zrazili dve lode, zahynulo najmenej 13 migrantov

ANKARA - Najmenej 13 obetí na životoch si dnes vyžiadala zrážka dvoch lodí v tureckých výsostných vodách, informovala turecká pobrežná stráž.

slovakia

left justify in out

Podľa jej údajov v tureckých vodách sa zrazilo plavidlo prevážajúce migrantov s obchodnou loďou. Plavidlo, na ktorého palube sa nachádzalo 46 migrantov, sa po zrážke prevrátilo. O život prišlo 13 ľudí vrátane šiestich detí. Po ďalších 13 nezvestných sa pátra. Zranenia utrpelo 20 ľudí, z nich siedmich museli ošetriť zdravotníci.

Loď prevádzačov vyplávala od tureckého pobrežia v provincii Canakkale.

 

Turecko je jednou z krajín, ktoré ako prvé čelia najväčšiemu náporu utečencov od druhej svetovej vojny. Turecko má 900 kilometrov dlhú hranicu so Sýriou a rozhodlo sa pre politiku otvorených dverí pre Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou, ktorá vstúpila do piateho roku trvania. Na svojom území prijalo už asi 2,2 milióna Sýrčanov.

 

Ako minulý piatok informovala Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM), časť z nich - asi 300.000 - sa medzičasom z Turecka plavbou cez Egejské more vydalo do Grécka. Turecká pobrežná stráž v uplynulom období z potápajúcich sa lodí zachránila 53.228 osôb, ďalších 274 ich však zahynulo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies