V Turecku zažili najväčší prídel snehu za 28 rokov

NETKY.SK • 20 Február 2015, 06:34 • 2 min
V Turecku zažili najväčší prídel snehu za 28 rokov

ISTANBUL - Po stredajšom dočasnom uzavretí Atatürkovho medzinárodného letiska v Istanbule musela letecká spoločnosť Turkish Airlines zrušiť dnes stovky plánovaných príletov a odletov, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je chaos, o ktorý sa v meste postaralo husté pretrvávajúce sneženie. Podľa agentúry DHA v Istanbule nenapadlo toľko snehu ako v uplynulých dvoch dňoch už 28 rokov. Na cestných sa stali stovky dopravných nehôd. Úzke uličky vo vyššie položených štvrtiach Istanbulu boli takmer neprejazdné, vodiči dokonca siahli po snehových reťaziach.

 

Turecká agentúra Dogan informovala aj o úmrtí novinára, ktorý zomrel po guľovačke s priateľmi. Pri nej totiž nechtiac rozbili okno na výklade a nahnevaný majiteľ novinára dobodal na smrť.

Sneženie, ktoré sa začalo v utorok a pokračovalo až do dnešných poludňajších hodín, by mal v nasledujúcich dňoch podľa meteorológov vystriedať odmäk.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies