V Turecku zatkli výkonného riaditeľa opozičného denníka Cumhuriyet

NETKY.SK • 11 November 2016, 12:45 • 2 min
V Turecku zatkli výkonného riaditeľa opozičného denníka Cumhuriyet

ISTANBUL - Výkonného riaditeľa tureckého opozičného denníka Cumhuriyet Akina Atalaya zatkli dnes na letisku v Istanbule po tom, ako sa vrátil z cesty do Nemecka. S odvolaním sa na oznámenie v novinách to napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Atalay čelí obvineniu, že pracoval v mene teroristickej organizácie, uviedla štátna tlačová agentúra Anadolu.

 

Turecké úrady minulý týždeň v rámci protiteroristických opatrení zatkli a umiestnili do vyšetrovacej väzby deväť členov redakcie a vedenia denníka Cumhuriyet. Je medzi nimi aj šéfredaktor denníka Murat Sabuncu.

 

Zatknutie šéfredaktora odsúdili okrem iných predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz i Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Turecké orgány dosiaľ zatkli približne desiatku pracovníkov Cumhuriyetu v rámci vyšetrovania vedeného prokuratúrou v Istanbule, ktoré sa týka teroristických aktivít zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) a hnutia exilového duchovného Fethullaha Gülena, ktorého turecké vedenie označuje za strojcu neúspešného pokusu o prevrat z polovice júla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies