V Turecku zatkli troch podozrivých "katov" Islamského štátu

NETKY.SK • 13 August 2017, 09:34 • 2 min
V Turecku zatkli troch podozrivých "katov" Islamského štátu

ISTANBUL - V Turecku zatkli troch mužov podozrivých z vykonávania vrážd v mene extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom turecká oficiálna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa agentúry uskutočnila súbežné operácie v juhovýchodných provinciách Šanliurfa a Gaziantep, ako aj vo východnej provincii Malatya. Polícia uviedla, že traja muži patrili podľa jej podozrenia do "popravnej čaty Dáišu", pričom použila arabskú skratku staršieho názvu IS.

 

Protiteroristické operácie nasledovali po vyšetrovaní minulomesačnej streľby z idúceho auta do sýrskeho občana v Šanliurfe. Strelnú zbraň použitú pri útoku našli policajti u podozrivých.

 

Títo muži využívali na komunikovanie s členmi Islamského štátu chaty v herných aplikáciách pre mobilné telefóny, informovala turecká súkromná tlačová agentúra Dogan.

 

Anadolu napísala, že muži údajne plánovali útoky na ľudí pracujúcich proti Islamskému štátu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies