V Turecku zatkli od zmarenia puču 16-tisíc osôb

NETKY.SK • 9 August 2016, 11:45 • 2 min
V Turecku zatkli od zmarenia puču 16-tisíc osôb

ANKARA - Turecké orgány v súvislosti s potlačeným pokusom o štátny prevrat z 15. júla zatkli a vzali do väzby 16.000 ľudí, zatiaľ čo ďalších 6000 zadržaných osôb doposiaľ preverujú. V rozhovore pre tureckú štátnu tlačovú agentúru Anatólia to dnes oznámil dnes turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister dodal, že prešetrovaných po zmarenom puči je aj ďalších 7668 ľudí, ktorí však momentálne medzi zadržiavanými nefigurujú, napísala agentúra Reuters.

 

Bozdag zároveň vyhlásil, že ak sa Spojené štáty rozhodnú nevydať Ankare moslimského duchovného Fethullaha Gülena, ktorého turecká vláda označuje za strojcu neúspešného puču, Washington svoje spojenectvo s Tureckom obetuje na úkor tohto "teroristu".

 

Dodal tiež, že protiamerické nálady momentálne dosahujú v Turecku práve vďaka tejto otázke maximum.

 

Washington Ankare odkázal, že na začatie riadneho procesu vydania duchovného je potrebné, aby turecká strana predložila jasné dôkazy o údajných previneniach Gülena.

 

Duchovný žije v dobrovoľnom exile v americkom štáte Pennsylvánia a svoju účasť na potlačenom pokuse o prevrat odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies