V Turecku zatkli 72 fanúšikov z troch klubov pre vydieranie

NETKY.SK • 27 September 2013, 13:50 • 2 min
V Turecku zatkli 72 fanúšikov z troch klubov pre vydieranie

ISTANBUL - Turecký premiér Muammer Güler informoval, že polícia prehľadala domy a zadržala 72 členov skupiny fanúšikov z troch najväčších futbalových klubov v krajine, ktorí sú údajne podozriví z vydierania, zastrašovania, vyhrážania sa a ďalších trestných činov.

slovakia

left justify in out

Spomínaných fanúšikov Besiktasu Istanbul, Fenerbahce Istanbul a Galatasaray Istanbul obvinili z "organizovaného zločinu" za vydieranie klubov s hrozbami násilia na zápasoch, ktoré následne vyústili do pokút a ďalších trestov pre kluby. Güler poznamenal, že zadržaní fanúšikovia sú podozriví zo spáchania celkovo 16 trestných činov, medzi ktoré patrí nedovolené držanie zbrane, výtržnosti na štadiónoch a napadnutie bezpečnostných služieb. Turecký záťah sa uskutočnil len niekoľko dní potom, čo tím slovenského reprezentanta Filipa Hološka Besiktas dostal nariadenie hrať najbližšie štyri zápasy bez fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies