V Turecku zadržali troch mužov cvičených na samovražedné útoky pre IS

NETKY.SK • 28 Február 2017, 18:47 • 2 min
V Turecku zadržali troch mužov cvičených na samovražedné útoky pre IS

ANKARA - V juhovýchodnom Turecku zadržali troch podozrivých príslušníkov džihádistickej skupiny Islamský štát (IS), ktorí mali podstupovať výcvik na zrealizovanie samovražedných útokov.

slovakia

left justify in out

V dnešnom stručnom vyhlásení kancelárie guvernéra tureckej provincie Gaziantep sa uvádza, že prvých dvoch podozrivých zadržali v tejto provincii na hraniciach so Sýriou 14. februára. Tretieho zaistili o týždeň neskôr v susednej provincii Adiyaman. Dvom ďalším zadržaným úrady umožnili proces prečkať na slobode.

 

Všetkých militantov zadržali počas razií, ktoré podnikli na základe indícií získaných od dvoch vyššie postavených členov IS. Turecká polícia tieto informácie získala počas výsluchu týchto džihádistov. Úrad guvernéra sa k národnosti zadržaných, ani k tomu, kde mal prebiehať výcvik, nevyjadril.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies