V Turecku zadržali šéfredaktora opozičného denníka Cumhuriyet

NETKY.SK • 31 Október 2016, 08:21 • 2 min
V Turecku zadržali šéfredaktora opozičného denníka Cumhuriyet

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala pri domových prehliadkach v Istanbule šéfredaktora opozičného denníka Cumhuriyet Murata Sabunca a redaktora toho istého periodika Güraya Öza. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa zdroja z prostredia redakcie denníka polícia vykonala domovú prehliadku aj u predsedu predstavenstva Cumhuriyetu.

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla len toľko, že Murat Sabuncu bol zadržaný v súvislosti s bližšie nešpecifikovaným "vyšetrovaním".

 

Ľavicový a sekulárny Cumhuriyet je jedným z najstarších denníkov v Turecku.

 

Po neúspešnom pokuse o vojenský prevrat z 15. júla bolo v Turecku oficiálne zadržaných viac ako 30.000 ľudí. Zo štátnej služby - vrátane armády, polície, justície a školstva - bolo prepustených viac než 50.000 ľudí podozrievaných z napojenia na tzv. Fethullahovu teroristickú organizáciu (FETÖ), na čele ktorej stojí duchovný Fethullah Gülen.

 

Ankara o Gülenovi tvrdí, že dával inštrukcie strojcom pokusu o prevrat, ktorý sa odohral v noci z 15. na 16. júla. Kvôli tomu na neho turecké úrady vydali aj zatykač. On sám sa však od pučistov dištancoval a ostro ich odsúdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies