V Turecku zadržali Iránca, ktorý chcel do krajiny prepašovať protitankový systém

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 09:15 • 2 min
V Turecku zadržali Iránca, ktorý chcel do krajiny prepašovať protitankový systém

ANKARA - Turecké orgány zadržali iránskeho občana, ktorý sa podľa nich pokúsil do krajiny prepašovať časti ruského protitankového raketového systému.

slovakia

left justify in out

Muža podozrievajú zo zámeru doručiť ich teroristickej organizácii. Turecké ministerstvo colnej správy a obchodu dnes oznámilo, že muža, ktorého identifikovali len ako E. E., zadržali v prístave v meste Zonguldak pri Čiernom mori po prehľadaní jeho nákladného vozidla, ktoré dorazilo na palube lode z Ukrajiny.

 

Nákladné vozidlo podľa oficiálnej deklarácie prevážalo plienky, vnútri však našli "hlavné časti" ruského systému, ktorý podľa oznámenia využívajú násilné skupiny ako kurdskí povstalci a militanti z tzv. Islamského štátu.

 

Ministerstvo dodalo, že nájdené časti striel boli pravdepodobne zaslané na opravu a teraz ich chceli dopraviť späť nemenovanej teroristickej organizácii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies