V Turecku zadržali dvoch mužov, ktorí mali s IS plánovať útoky v Európe

NETKY.SK • 11 Február 2017, 13:33 • 2 min
V Turecku zadržali dvoch mužov, ktorí mali s IS plánovať útoky v Európe

ISTANBUL - V Turecku zadržali dvoch mužov, o ktorých sa polícia domnieva, že v spolupráci s džihádistickou skupinou Islamský štát (IS) plánovali teroristické útoky v Európe. Informovala o tom dnes turecká tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Dvojica podľa informácií Anadolu podstúpila v uplynulých troch mesiacoch v Sýrii výcvik na zaobchádzanie so zbraňami a výbušninami. Ide o Mahamada Labana, 45-ročného občana Dánska pôvodom z Libanonu a Mohammeda Tefika Saleha, 38-ročného občana Švédska pôvodom z Iraku.

Zadržaných vypočúvali policajti desať dní v provincii Adana v južnom Turecku.

 

Švédske úrady upovedomila Salehova manželka. Saleh podľa nej spolu so svojimi dvoma dcérami prešiel v roku 2014 z Turecka do Sýrie, kde sa pridal k IS, uvádza sa v správe Anadolu. Manželka do Sýrie nešla a vrátila sa do Švédska.

 

Anadolu ďalej uviedla, že pri Labanovi sa našli fotografie, na ktorých tento zadržaný Dán pózuje s guľometom v ruke a vo vojenskom odeve v zákope.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies