V Turecku údajne zadržali muža zodpovedného za vraždu ruského pilota v Sýrii

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 18:57 • 2 min
V Turecku údajne zadržali muža zodpovedného za vraždu ruského pilota v Sýrii

ANKARA - Turecká polícia zadržala v meste Izmir muža, ktorý prevzal zodpovednosť za vraždu pilota ruského bojového lietadla zostreleného vlani tureckou stíhačkou. Zadržaným je podľa nej Alparslan Čelik, informovala dnes agentúra Dogan.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová reagovala slovami, že túto informáciu preverujú. "Hneď, ako dostaneme konkrétne údaje, vyjadríme sa k nim," povedala pre agentúru TASS.

 

Ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči protivládnym povstalcom, zostrelila 24. novembra na hraniciach so Sýriou turecká stíhačka typu F-16. Podľa predchádzajúcich správ jedného z pilotov dvojmiestneho lietadla, ktorí sa po zásahu raketou katapultovali, zastrelili turkménski povstalci pôsobiaci v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona