V Turecku si to rozdajú o LM ešte traja Slováci

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:36 • 2 min
V Turecku si to rozdajú o LM ešte traja Slováci

ANKARA - V najvyššej tureckej futbalovej súťaži Süper Lig dve kolá pred koncom sezóny vrcholí boj o druhé miesto, ktoré zaručuje miestenku v Lige majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Až tri kluby sa pobijú o právo účasti v treťom predkole LM - Fenerbahce Istanbul, Besiktas Istanbul a Bursaspor. Vo všetkých troch tímoch pôsobia aj slovenskí futbalisti. Za Fenerbahce hráva krídelník Miroslav Stoch, dres Besiktasu si oblieka útočník Filip Hološko a farby Bursasporu háji zakončovateľ Stanislav Šesták. 

V najvýhodnejšej situácii je Fenerbahce na druhom mieste s 58 bodmi, ale čaká ho najnáročnejší program. V nedeľňajšom zápase 33. kola privítajú zverenci Aykuta Kocamana v mestskom derby už istého majstra Galatasaray Istanbul a v záverečnom kole sa predstavia na ihrisku o záchranu bojujúceho Karabüksporu. Na treťom mieste v tabuľke je Besiktas s trojbodovým mankom na Fenerbahce, ale do konca ročníka si zmeria sily s mužstvami, ktorým prakticky už o nič nejde. Genclerbirligi je siedme a Kayserispor šiesty. Ani jeden z týchto dvoch tímov už nemá šancu na štvrté miesto zaručujúce účasť v druhom predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014. Fenerbahce stačí na potvrdenie druhej pozície vyhrať jedno z dvoch stretnutí za predpokladu, že Besiktas získa všetkých šesť bodov. Fenerbahce má s Besiktasom lepšiu vzájomnú bilanciu (3:0 doma, 2:3 vonku), ktorá v Turecku rozhoduje pri rovnosti bodov. 

Teoretickú šancu na druhé miesto má aj Bursaspor s 53 bodmi na konte. Keďže klub má horšiu vzájomnú bilanciu zo vzájomných súbojov proti Fenerbahce (1:1 doma, 1:4 vonku), istanbulský tím nesmie získať v zostávajúcich dvoch dueloch ani bod a Bursaspor musí do konca sezóny bodovať naplno. V bilancii s Besiktasom je na tom lepšie (3:3 vonku, 3:0 doma). Bursaspor odohrá do konca ročníka stretnutia proti Eskisehirsporu a Genclerbirligi. 

Zostávajúci program klubov bojujúcich o druhé miesto v najvyššej tureckej futbalovej súťaži Süper Lig 2012/2013: 
33. kolo: 
sobota 11. mája: Besiktas Istanbul - Genclerbirligi 
nedeľa 12. mája: Bursaspor - Eskisehirspor, Fenerbahce Istanbul - Galatasaray Istanbul 

34. kolo: 
nedeľa 19. mája: Genclerbirligi - Bursaspor, Karabükspor - Fenerbahce Istanbul, Kayserispor - Besiktas Istanbul



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona