V Turecku sa pozastavilo vysielanie dvoch programov

NETKY.SK • 27 December 2018, 13:46 • 2 min
V Turecku sa pozastavilo vysielanie dvoch programov

ISTANBUL - Turecká rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RTÜK) pozastavila vysielanie dvoch televíznych staníc, v ktorých zaznela kritika tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Dnes o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

RTÜK zakázala päť pokračovaní obľúbenej talkshow vysielanej televíziou Halk TV a stanica Fox TV nebude môcť tri dni vysielať hlavné správy, uvádza sa vo vyhlásení tureckej rady pre rozhlasové a televízne vysielanie.

Moderátor hlavnej spravodajskej relácie televízie Fox TV Fatih Portakal sa 10. decembra kriticky vyjadril o nátlaku vyvíjanom Erdoganovou vládou na opozíciu, keď povedal, že ľudia sa už neodvažujú ani len mierumilovne protestovať proti zvyšovaniu cien zemného plynu.

 

"Koľko ľudí by sa napriek tomuto strachu odvážilo vyjsť do ulíc?" opýtal sa v hlavnej spravodajskej relácii Fox TV Portakal. 

 

"Každý by mal mať nejakú mieru. Inak od tohto národa dostane poriadne zaucho. Som presvedčený, že súdy takýmto ľuďom dajú ponaučenie," reagoval prezident Erdogan na situáciu pri príležitosti zhromaždenia svojich priaznivcov v meste Konya na juhozápade Turecka.

 

 

RTÜK potrestala zákazom vysielania aj obľúbenú talkshow televízie Halk TV, v ktorej známi komici Müjdat Gezen a Metin Akpinar kritizovali 21. decembra nedostatok demokracie v Turecku. Úrady v súčasnosti oboch vyšetrujú pre podozrenie z urážky hlavy štátu a súd na nich uvalil zákaz opustiť krajinu.

Každej z potrestaných televízii udelila RTÜK aj finančnú pokutu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies