V Turecku pri hraniciach s Iránom vybuchol plynovod, podozriví sú kurdskí povstalci

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 10:12 • 2 min
V Turecku pri hraniciach s Iránom vybuchol plynovod, podozriví sú kurdskí povstalci

ANKARA - Výbuch plynovodu, ku ktorému došlo v pondelok večer v tureckej provincii Agri neďaleko hraníc s Iránom, spôsobil veľký požiar a zastavenie prietoku plynu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s dovolaním sa na vyhlásenie tureckého ministra energetiky Tanera Yildiza. Minister povedal, že k výbuchu došlo približne 15 kilometrov od turecko-iránskych štátnych hraníc. Z incidentu obvinil kurdských povstalcov. Uviedol tiež, že požiar sa veľmi rýchlo podarilo dostať pod kontrolu.

 

Zakázaná Strana kurdských pracujúcich (PKK) pritom v minulosti podnikla už viacero útokov na turecké plynovody ako súčasť svojho ozbrojeného povstania za dosiahnutie nezávislosti. Turecký premiér Ahmet Davutoglu v pondelok uviedol, že pri celoštátnej operácii proti militantným skupinám zatkla polícia v uplynulých dňoch 1050 ľudí. Medzi zadržanými sú členovia extrémistickej organizácie Islamský štát, zakázanej kurdskej PKK i ultraľavicovej Revolučnej ľudovej osloboditeľskej strany (DHKP-C).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona