V Turecku havaroval autobus s migrantami na ceste do Grécka: Štyria mŕtvi 30 zranených

NETKY.SK • 8 Január 2016, 11:16 • 2 min
V Turecku havaroval autobus s migrantami na ceste do Grécka: Štyria mŕtvi 30 zranených

ANKARA - Štyroch mŕtvych a 30 zranených si dnes vyžiadala dopravná nehoda na severe Turecka, kde autobus s migrantmi smerujúcimi do Grécka narazil do auta a zrútil sa z mosta do koryta rieky. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na turecké médiá.

slovakia

left justify in out

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že v havarovanom autobuse sa viezli migranti zo Sýrie, Afganistanu a Mjanmarska. Nehoda sa stala na území tureckej provincie Čanakkale, kadiaľ sa migranti presúvali k severnému pobrežiu Egejského mora.

 

Následne sa mali pokúsiť o prekonanie prielivu medzi tureckou pevninou a gréckym ostrovom Lesbos, doplnila súkromná tlačová agentúra Dogan.

 

Pri nehody zahynuli dve osoby z autobusu a ďalšie dve z auta, do ktorého narazil.

 

Egejské more vyplavilo tento týždeň na turecké pobrežie telá 36 migrantov smerujúcich na Lesbos, ktorých čln sa prevrátil v rozbúrených vodách. Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans vo štvrtok vyhlásil, že napriek prvým povzbudzujúcim výsledkom EÚ zatiaľ nie je spokojná s plnením spoločného plánu s Tureckom, ktorého cieľom je zmierniť prílev migrantov do Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies