V Turecku dočasne zadržali ďalšiu poslankyňu prokurdskej HDP

NETKY.SK • 8 December 2016, 16:30 • 2 min
V Turecku dočasne zadržali ďalšiu poslankyňu prokurdskej HDP

ISTANBUL - Viac ako mesiac po uväznení desiatich zákonodarcov tureckej prokurdskej opozičnej Ľudovej demokratickej strany (HDP) dnes v Istanbule dočasne zadržali ďalšiu poslankyňu z tohto politického subjektu Hüdu Kayaovú.

slovakia

left justify in out

Zadržanie poslankyne nariadila prokuratúra v Diyarbakire, metropole regiónu na juhovýchode Turecka obývanom prevažne Kurdmi. Dôvody tohto kroku prokuratúra neoznámila, povedala agentúre DPA hovorkyňa strany Bermali Demirdögenová.

 

Dodala, že Kayaovú po niekoľkých hodinách prepustili na slobodu.

 

Turecká vláda v uplynulých týždňoch zintenzívnila opatrenia voči prokurdskej opozícii. Začiatkom novembra bola pre podozrenie z propagácie teroristických aktivít uvalená vyšetrovacia väzba na lídrov HDP Selahattina Demirtaša a Figen Yüksekdagovú, ako aj ďalších osem poslancov strany.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vníma HDP ako predĺženú ruku zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK), čo však predstavitelia HDP odmietajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies