AKTUALIZÁCIA: V Turecku a na gréckom ostrove sa triasla zem, nasledovala aj séria ďalších otrasov

NETKY.SK • 30 Október 2020, 16:14 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V Turecku a na gréckom ostrove sa triasla zem, nasledovala aj séria ďalších otrasov

Zemetrasenie v Egejskom mori vyvolalo aj cunami a zrutilo mnoho budov, si vyžiadalo už najmenej 14 mŕtvych a stovky zranených. Najmenej 12 ľudí zomrelo v tureckom meste Izmir. Na gréckom ostrove Samos dvoch mladíkov zabila padajúca stena. Zranené sú stovky ľudí.

slovakia

left justify in out

ISTANBUL - Silné zemetrasenie zbúralo aj niektoré budovy v provincii Izmir. Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca na Twitteri napísal, že zasahujú aj dve helikoptéry, pomáha 38 sanitiek a k dispozícii je aj 35 záchranných zdravotníckych tímov. Epicentrum bolo na gréckom ostrove Samos. Z tohto miesta sú ďalší štyria ľahko zranení.

 


Podľa Európskeho stredomorského seizmologického centra trasenie zeme bolo s magnitúdou 6,9 a jeho epicentrum sa nachádzalo 13 kilometrov severo-severovýchodne od Samosu. Geologická služba Spojených štátov (USGS) stanovila magnitúdo otrasov na 7. V tomto regióne následne nastali aj ďalšie otrasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona