V tureckom parlamente vznikla komisia na vyšetrenie prejavov islamofóbie v EÚ

NETKY.SK • 8 Január 2018, 12:17 • 2 min
V tureckom parlamente vznikla komisia na vyšetrenie prejavov islamofóbie v EÚ

ANKARA - Turecký parlament vytvoril osobitnú komisiu, ktorá bude prešetrovať prípady islamofóbie v štyroch členských krajinách Európskej únie, informovala v pondelok tlačová agentúra BELGA s odvolaním sa na správy vo flámskych denníkoch Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen a De Standaard.

slovakia

left justify in out

Ako agentúra spresnila, tureckí poslanci sa sústredia na tie štáty, kde podľa ich názoru dochádza k prejavom islamofóbie najčastejšie: ide o Rakúsko, Nemecko, Francúzsko a Belgicko. Turecký parlament očakáva, že tieto krajiny umožnia členom komisie prešetriť situáciu na mieste. Komisia začne pracovať v utorok.

 

BELGA považuje iniciatívu tureckého parlamentu za reakciu na početné rasistické útoky a prejavy xenofóbie, ktoré v Rakúsku nasledovali po zverejnení správy, že prvým dieťaťom narodeným v novom roku vo Viedni sa stalo dievčatko tureckého pôvodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies