V tureckej provincii Šanliurfa našli dvoch policajtov s prestrelenými hlavami

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 11:57 • 2 min
V tureckej provincii Šanliurfa našli dvoch policajtov s prestrelenými hlavami

ISTANBUL - Životy dvoch dôstojníkov tureckej polície si vyžiadal útok, ktorý sa odohral v meste Ceylanpinar v provincii Šanliurfa na juhovýchode krajiny. Televíziu NTV o tom informoval guvernér tejto provincie, ktorá leží v blízkosti hraníc so Sýriou.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Anadolu sa telá obetí našli v dome, ktorý si v meste spoločne prenajali. Obe obete mali prestrelené hlavy, informoval na svojej webovej stránke denník Hürriyet.

 

Polícia začala prípad vyšetrovať, ale zatiaľ vylúčila, že by šlo o teroristický čin. Na území tejto provincie sa nachádza aj mesto Suruč, kde sa v pondelok odohral samovražedný atentát, pri ktorom prišlo o život 32 prokurdských aktivistov a zranenia utrpelo ďalších viac ako 100 ľudí.

 

Aktivisti mali zo Suruču odcestovať do kurdského mesta Kobané na severe Sýrie a zapojiť sa tam do rekonštrukcie domov a infraštruktúry zničených desať mesiacov trvajúcimi bojmi medzi jeho kurdskými obrancami a útočiacimi jednotkami extrémistickej organizácie Islamský štát.

 

Turecké vedenie z útoku v Suruči obvinilo džihádistickú organizáciu Islamský štát, ktorej ozbrojenci bojujú v sýrskom pohraničí s kurdskými polovojenskými jednotkami. Kurdi sa islamistom snažia zabrániť v rozšírení územia ich kalifátu, ktorý od vlaňajšieho leta postupne rozširujú o stále ďalšie regióny Sýrie i susedného Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies