V Tunisku zrušili celoštátny zákaz nočného vychádzania

NETKY.SK • 4 Február 2016, 15:59 • 2 min
V Tunisku zrušili celoštátny zákaz nočného vychádzania

TUNIS - V Tunisku zrušili dnes celoštátny zákaz nočného vychádzania, ktorý bol zavedený v januári v reakcii na násilné demonštrácie proti nezamestnanosti. Ministerstvo vnútra konštatovalo, že bezpečnostná situácia sa už zlepšila, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úrady zaviedli zákaz nočného vychádzania 22. januára v čase od 20.00 h do 05.00 h, a to z dôvodu ohrozenia verejného a súkromného majetku.

Ministerstvo vnútra vtedy tvrdilo, že protestujúci zaútočili na viaceré policajné stanice na juhu Tuniska a vo viacerých mestách sa dostali do potýčok s bezpečnostnými silami.

 

Výtržnosti zaznamenali aj na sídliskách v okolí hlavného mesta Tunis, kde skupiny mladíkov vyplienili banku, ako aj viaceré obchody a sklady.

Protesty v Tunisku vypukli po udalosti v meste Kasrajn, kde zahynul neúspešný uchádzač o prácu v jednom z vládnych úradov. Miestneho mladého muža zasiahol prúd, keď sa počas protestu vyšplhal na stožiar elektrického vedenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies