V Tunisku vymenovali nového premiéra

NETKY.SK • 28 Február 2011, 08:03 • 2 min
V Tunisku vymenovali nového premiéra

V Tunisku vymenovali nového premiéra - Politika Bedži Kaid Sebsí, bývalý minister zahraničných vecí Tuniska, bol dnes vymenovaný za nového premiéra tejto severoafrickej krajiny. Informoval o tom dočasný prezident Fuád Mbazaa.

slovakia

left justify in out

img

Bedži Kaid Sebsí, bývalý minister zahraničných vecí Tuniska, bol dnes vymenovaný za nového premiéra tejto severoafrickej krajiny. Informoval o tom dočasný prezident Fuád Mbazaa.
      Vo funkcii nahradí Muhammada Ghannúšího, ktorý dnes prostredníctvom štátnej televízie oznámil svoju demisiu. Ghannúšího odstúpenie nasledovalo po vlne pouličných protestov.
      Kritici obviňujú Ghannúšího, že je príliš blízky exprezidentovi Zínovi al-Ábidínovi bin Alímu, zosadenému minulý mesiac. Vyčítali mu aj to, že nezavádza nevyhnutné reformy.
      Počas zrážok medzi bezpečnostnými silami a demonštrantami zahynuli od piatku traja ľudia a niekoľko ďalších bolo zranených.
      Najrozvinutejšia severoafrická krajina prechádza obdobím neistoty od demonštrácií, ktoré viedli k zvrhnutiu prezidenta bin Alího a boli impulzom pre podobné povstanie v Egypte a protestné akcie v mnohých častiach arabského sveta.
      Mnohí Tunisania sú sklamaní z pomalého tempa zmien, očakávaných po revolúcii.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies