V Tunisku je 30 členný detský súbor: Letí pre nich vládny špeciál

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 15:19 • 2 min
V Tunisku je 30 členný detský súbor: Letí pre nich vládny špeciál

BRATISLAVA - Detský folklórny súbor (DFS) Klnka z bratislavskej Dúbravky ukončí svoj pobyt v Tunisku predčasne. Po detský kolektív dnes Slovensko vyslalo do africkej krajiny postihnutej teroristickým útokom vládny špeciál.

slovakia

left justify in out

Transport detí organizuje ministerstvo vnútra s ministerstvom zahraničných vecí. O vyslaní špeciálu informoval hovorca ministerstva vnútra Peter Lazarov. "Približne o 22.35 h dopraví na Letisko M.R. Štefánika 30-členný detský súbor z oblasti poznačenej teroristickým útokom," spresnil Lazarov.

 

Teroristický útok sa odohral v tuniskej metropole v čase, keď tam boli členovia DFS na výlete. Podľa rezortu diplomacie sú všetci v poriadku. Ako pre TASR uviedol hovorca ministerstva Peter Stano, členovia DFS Klnka sa momentálne nachádzajú v meste Hammamet.

 

Približne 30-členný súbor bol v tuniskej metropole od 15. marca na výlete a podľa plánu tam mal ostať do utorka 24. marca. Ministerstvo zahraničných vecí je s ním v kontakte. Zároveň všetkým Slovákom odporúča, aby do hlavného mesta Tuniska momentálne necestovali.

 

Pri útoku na múzeum Bárdú v Tunise zastrelili militanti v stredu (18.3.) 23 ľudí, väčšinou zahraničných turistov. 

 

 

Bezpečnostné sily vtrhli do múzea Bardo neďaleko parlamentu v centre Tunisu o dve hodiny neskôr, zabili dvoch militantov ozbrojených kalašnikovmi a oslobodili všetkých rukojemníkov. Medzi zabitými sú Poliaci, Taliani, Španieli, Nemci, Kolumbijčania, Japonci, Austrálčan a Francúz. Vyše 40 ľudí utrpelo zranenia. Pri operácii zahynul aj jeden Tunisan a jeden policajt.

 

Podľa polície bol jeden z útočníkov úradom známy, nevedia však o žiadnej konkrétnej väzbe na militantnú skupinu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies