V tuneli Višňové na diaľnici D1 vyrazili dva kilometre

NETKY.SK • 25 Február 2016, 17:00 • 2 min
V tuneli Višňové na diaľnici D1 vyrazili dva kilometre

VIŚŇOVÉ – V tuneli Višňové, ktorý je súčasťou úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná skala, dnes stavebníci dosiahli míľnik dvoch vyrazených kilometrov z celkovej dĺžky 15 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Po obhliadke stavby o tom dnes informoval minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

 

"Dobrou správou je, že všetko ide podľa harmonogramu. Dokonca technológia, ktorá je tu použitá, vytvára určitú časovú výkonovú rezervu do budúcna, keby sa objavili komplikácie. Čiže, stále je reálny predpoklad, že celý tunel bude vyrazený na konci budúceho roku a úsek ako taký odovzdaný verejnosti koncom roku 2019," povedal minister.

 

Najdlhší slovenský diaľničný tunel Višňové bude po sprevádzkovaní v roku 2019 súčasťou južného obchvatu Žiliny. Vodičom oproti dnešnej trase ušetrí zhruba desať minút času. Prerazenie oboch tunelových rúr by malo byť ukončené v decembri 2017 a celý úsek má byť motoristom odovzdaný na konci roku 2019. Celková dĺžka tunela Višňové bude 7520 metrov a vodič, ktorý využije tento úsek namiesto pôvodnej trasy, ušetrí približne pol litra paliva.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies