V Tullne evakuovali 120 školákov po úniku neznámej látky do ovzdušia: V nemocnici skončilo 38 žiakov

NETKY.SK • 15 December 2015, 18:39 • 2 min
V Tullne evakuovali 120 školákov po úniku neznámej látky do ovzdušia: V nemocnici skončilo 38 žiakov

TULLN - Únik zemného plynu, ako aj priotrávenie sa oxidom uhličitým už odborníci vylúčili v súvislosti s incidentom, ktorý si dnes vynútil evakuáciu 120 školákov v dolnorakúskom Tullne.

slovakia

left justify in out

Príčinu ľahších zdravotných problémov, ktoré sa skončili hospitalizáciou až 38 detí a tínedžerov sťažujúcich sa na nevoľnosť, dusivý kašeľ a pálenie očí v nemocniciach v Tullne, Kremse, Sankt Pöltene a Viedni, experti ešte stále definitívne nepoznajú.
Aktuálne však chemici a špecialisti na škodliviny nevylučujú viaceré možnosti vrátane pôsobenia hnilobných plynov z kanalizácie, informovala večer tlačová agentúra APA.

 

Zápach v budove sa však relatívne rýchlo stal minulosťou. Kým niektorých z hospitalizovaných školákov medzičasom už prepustili do domáceho prostredia, ďalším 19 poškodeným postačovalo ambulantné ošetrenie. Zvyšok evakuovaných dočasne umiestnili v neďalekej športovej hale. Na mieste zasahovali viac ako dve desiatky záchranárov.

 

O obnovení výučby v škole, v ktorej dnes došlo k tejto udalosti, sa rozhodne až v stredu ráno podľa výsledku nových meraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies