V troskách továrne v Bangladéši zomreli štyria ľudia, 100 je zasypaných

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:16 • 2 min
V troskách továrne v Bangladéši zomreli štyria ľudia, 100 je zasypaných

DHÁKA - Najmenej 100 robotníkov uviazlo v troskách zrútenej továrne na cement v bangladéšskom prístave Mongla, asi 330 kilometrov juhozápadne od Dháky.

slovakia

left justify in out

 Úrady zatiaľ potvrdili smrť štyroch ľudí a zo sutín sa už podarilo vytiahnuť asi 40 živých osôb. Ako informoval miestny policajný veliteľ Belayet Hossain, v čase nešťastia bolo v budove asi 150 ľudí. Na záchranných prácach sa podieľajú vojaci aj námorníci. "V troskách sú stále ľudia. Najprv sa snažíme vytiahnuť živých," povedal predstaviteľ miestnej vlády Mohammad Abdus Samad. Príčiny nehody nie sú známe a sú predmetom vyšetrovania.

 

V Bangladéši nejde o ojedinelý incident. V roku 2013 sa v Dháke zrútila odevná továreň v čase, keď sa v nej nachádzalo viac než 3 000 pracovníkov. Zomrelo 1135 z nich, vyše 1 500 ich navyše utrpelo vážne zranenia vrátane amputácií končatín. Išlo o najhoršou priemyselnú tragédiu v dejinách krajiny, ktorá poukázala na mizerné pracovné podmienky ľudí pracujúcich na objednávky západných spoločností. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies