V troskách domov našli trojročné čínske dievčatko, prežilo v objatí mŕtvych rodičov

NETKY.SK • 11 Október 2016, 18:35 • 2 min
V troskách domov našli trojročné čínske dievčatko, prežilo v objatí mŕtvych rodičov

PEKING - Čínski záchranári vytiahli z trosiek zrútených domov trojročné dievčatko, ktoré prežilo v náručí svojich mŕtvych rodičov. Informovali o tom dnes čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Telá matky a otca chránili malú Wu Ning-si pred tým, aby ju zasiahli ťažké predmety. Trojicu našli pod troskami 15 hodín po tom, čo sa skupina schátraných domov na okraji mesta Wen-čou vo východočínskej provincii Če-ťiang v pondelok zrútila a sutiny usmrtili 22 ľudí. Šesť osôb pád budov prežilo, uviedla tlačová agentúra AP.


Štátna televízia CCTV oznámila, že dieťa utrpelo iba menej závažné zranenia, ale jeho rodičia zahynuli, keď ich kus betónovej dlážky trafil do chrbta a hlavy. Našli ich s rukami ovinutými okolo dcéry.
"Najprv sme pri odpratávaní trosiek našli mladého muža. Potom jeho manželku a dcéru," povedal pre CCTV hasič Sun Ťing. "Našli sme ich prepletených spolu - matka a otec boli tvárou dolu, malé dievčatko sa nachádzalo medzi ich telami tvárou hore," dodal hasič.


Príčinu zrútenia domov v priemyselnej štvrti na okraji mesta Wen-čou vyšetrujú. Podľa správ médií štyri budovy postavené v 70. rokoch 20. storočia postavili ich majitelia-farmári a boli veľmi schátrané. Počas rokov dostavovali ďalšie poschodia, takže domy mali tri až päť poschodí, ktoré oslabovali pôvodné stavby.


Oficiálna tlačová agentúra Sinchua informovala, že päť priľahlých domov, ktoré zostali stáť, už demolujú, aby "sa nestali ďalšie nešťastia". Zlá kvalita stavieb je v Číne už dlho problémom, predovšetkým na vidieku a v menších mestách, dodala agentúra AP.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona