V troskách budovy v Lagose zahynulo 115 ľudí

NETKY.SK • 22 September 2014, 18:00 • 2 min
V troskách budovy v Lagose zahynulo 115 ľudí

JOHANNESBURG - Južná Afrika uviedla, že v troskách zrútenej budovy cirkevného komplexu v nigérijskom Lagose zahynulo celkovo 115 ľudí vrátane 84 Juhoafričanov.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa juhoafrickej vlády Phumla Williamsová uviedla, že spresnené čísla poskytli predstavitelia krajiny v Nigérii. Správy z minulého týždňa hovorili o asi 70 obetiach. Juhoafrický prezident Jacob Zuma udalosť označil za jednu z najhorších tragédií v novodobých dejinách krajiny. Nešťastie sa v Lagose odohralo ešte 12. septembra.

 

K zrúteniu došlo po tom, ako budovu pôvodne dvoma poschodiami nadstavili o ďalšie tri. V komplexe slúžila ako obchodné centrum a ubytovňa. Členovia cirkevného spoločenstva spočiatku bránili pohotovostným zložkám, aby sa podieľali na záchranných prácach, a počet mŕtvych a zranených tak bol nejasný. 

 

Vyznávači kresťanského Letničného hnutia z celého sveta prichádzajú do Lagosu za tamojším "prorokom" Temitopem Balogunom Joshuom, o ktorom veria, že dokáže robiť zázraky vrátane uzdravovania chorých či oživovania mŕtvych.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies