V troch prípadoch úmrtí v Nízkych Tatrách začala polícia trestné stíhanie

NETKY.SK • 5 Marec 2012, 07:30 • 2 min
V troch prípadoch úmrtí v Nízkych Tatrách začala polícia trestné stíhanie

V troch prípadoch úmrtí v Nízkych Tatrách začala polícia trestné stíhanie - Krimi V súvislosti so smrťou 25-ročnej Češky, ktorá umrela v sobotu, 3. marca na lyžiarskom svahu v Nízkych Tatrách, začal vyšetrovateľ v Brezne trestné stíhanie vo veci prečinu u

slovakia

left justify in out

img

V súvislosti so smrťou 25-ročnej Češky, ktorá umrela v sobotu, 3. marca na lyžiarskom svahu v Nízkych Tatrách, začal vyšetrovateľ v Brezne trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. TASR o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
      Ako k prípadu ďalej uviedla, mladá žena z Prahy prišla do strediska Srdiečko - Chopok Juh približne o 10:15 hod. V časti Predná Mulda nasadla na ťahaný vlek tzv. Pomu, ktorým  sa chcela vyviesť na Dereše. Asi v dvoch tretinách trate, nad   hranicou  lesa, do  nej narazila neznáma osoba, ktorá nekontrolovateľne padala so snowboardom na stopu, určenú  pre lyžiarov, idúcich na vleku.
      Žena po náraze vyletela z vleku a padala po svahu približne 200 až 300 metrov, kde viackrát narazila na  kosodrevinu a stratila sa z dohľadu. Približne po piatich  minútach ju našli, ako ju  oživuje záchranár  horskej  služby. Privolaný lekár konštatoval smrť, ktorá bola spôsobená následkami pádu. V prípade bola nariadená súdna pitva.
      Poverený príslušník v Brezne začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia aj v prípade ďalších dvoch usmrtených mužov.
      V sobotu 3. marca v čase o 12:48 hod., oznámili horskej záchrannej službe, že počas lyžiarskej túry z Trangošky na Ďumbier a ďalej v smere na Chopok, sa 42-ročný muž z Valaskej, pošmykol na zľadovatenom teréne, pričom sa následne voľne šmýkal a padal približne 1200 metrov do žľabu  nad  lavínišťom  z Krupovej hole.
      Príslušníci horskej záchrannej služby po príchode na miesto konštatovali, že jeho zranenia sú nezlučiteľné zo životom. Privolaný lekár  pohotovostnej  služby tieto informácie potvrdil a nariadil zdravotno  bezpečnostnú    pitvu.
      V tom istom čase v  žľabe  nad  lavínišťom  z Krupovej hole, bol záchranármi horskej  záchrannej služby nájdený 32-ročný muž z Brezna,  ktorý nejavil žiadne známky života. Obhliadajúci lekár uviedol ako prvotnú príčinu úmrtia,  poranenia následkom pádu a nariadil  zdravotno  bezpečnostnú    pitvu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies