V troch okresoch hrozia povodne! Dunaj môže do večera stúpnuť aj o 2 metre!

NETKY.SK • 18 Júl 2021, 14:55 • 2 min
V troch okresoch hrozia povodne! Dunaj môže do večera stúpnuť aj o 2 metre!

V okresoch Námestovo, Zvolen a Banská Bystrica hrozia povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre spomínané okresy hydrologickú výstrahu druhého stupňa. Bratislavčania by sa mali mať tiež na pozore.

slovakia

left justify in out

Ako informuje SHMÚ na svojej webovej stránke, výstraha prvého stupňa pred povodňami zároveň platí pre okresy Tvrdošín, Dolný Kubín, Brezno a Detva.

"Vzhľadom na už spadnuté a očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," ozrejmujú meteorológovia s predpokladom výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.

 

 

Banskobystrická polícia už na sociálnej sieti informovala pred silnou búrkou s krúpami. Vietor je tak silný, že láme stromy aj strechy domov. Ľudia sem predbežne posielajú aj svoje zábery. 

 


Portál imeteo.sk zároveň informoval, že hladina Dunaja by mohla počas dnešného dňa a v pondelok 19. júla stúpnuť o 2,5 metra. V tejto súvislosti preto odporúča ľuďom obmedziť na Dunaji vodné aktivity.

 

Záplavy v Nemecku, ktoré postihli aj iné štáty, spôsobili obrovské škody. Voda sa teraz hrnie po toku Dunaja do Čierneho mora. Po ceste má aj Viedeň, Bratislavu a Budapešť. 

 

Prívalová voda v západnej Európe začína ustupovať, obete a nezvestní však pribúdajú každým dňom

 

SHMÚ rozšíril výstrahu druhého stupňa pred povodňami aj na okresy Pezinok, Senec, Bratislava, Dunajská Streda, Levice, Žarnovica, Veľký Krtíš a Lučenec. Výstraha by mala platiť približne do 18:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies