V trnavskom závode PSA Peugeot-Citroën sa hovorí o štrajku

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 10:52 • 2 min
V trnavskom závode PSA Peugeot-Citroën sa hovorí o štrajku

BRATISLAVA - Automobilka francúzskeho koncernu PSA Peugeot-Citroën v Trnave je v prelomovom období. Na jednej strane sa hovorí o nových modeloch, ktoré prinesú viac práce, na druhej strane zamestnanci hrozia štrajkom, uvádza denník SME.

slovakia

left justify in out

Už začiatkom marca 200 z 3500 zamestnancov protestovalo pred bránami závodu za zvýšenie miezd. Odbory vyhlásili štrajkovú pohotovosť pre spor s vedením závodu pri kolektívnom vyjednávaní o platoch.

 

Rokovania teraz vedie sprostredkovateľ, potvrdzuje hovorca trnavskej automobilky Peter Švec. Ak v priebehu nasledujúcich týždňov nepríde k dohode, odbory sa chystajú vyhlásiť štrajk.

 

Zástupcovia zamestnancov žiadajú zvýšiť mzdy o deväť percent, čo vedenie odmieta pre slabú ekonomickú kondíciu spoločnosti.

 

Priemerná mzda, ktorej výšku zverejnili odborári, je pod úrovňou ďalších dvoch automobiliek na Slovensku. S tým súvisí aj vysoká fluktuácia, zo závodu mesačne odchádza približne sto ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies