V Trnavskom kraji počet akútnych respiračných ochorení opäť vzrastá

NETKY.SK • 31 Január 2023, 20:30 • 2 min
V Trnavskom kraji počet akútnych respiračných ochorení opäť vzrastá

Trnava - Opätovný nárast počtu akútnych respiračných ochorení spolu s ochorením COVID-19 i chrípke podobných ochorení zaznamenali v uplynulom týždni v Trnavskom kraji.

slovakia

left justify in out

Spolu bolo v evidencii 5069 prípadov ARO, čo predstavuje zvýšenie o 9,63 percenta a chorobnosť 1832 pacientov na 100.000 obyvateľov. Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva  v Trnave Tomáš Hauko. Z celkového počtu je 837 hlásení o chrípke, kde zaznamenali nárast o 4,74 percenta a chorobnosť 302 chorých na 100.000 obyvateľov. "Na úrovni okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Dunajská Streda ," uviedol Hauko. Najviac chorých je vo vekovej kategórii detí do päť rokov, z dôvodu zvýšenej chorobnosti muselo byť zatvorených 14 školských zariadení - v okrese Dunajská Streda jedna materská škola a dve základné školy . V okrese Galanta nefungovalo šesť materských škôl a jedna základná škola, v okrese Senica dve materské školy a jedna základná škola a v okrese Skalica jedna materská škola . Z celkového počtu ARO bol pri 2,8 percenta ochorení hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie zápalom stredného ucha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies