Tragédia v trnavskej nemocnici: Pri pôrode zomrela matka (†40) štyroch detí

NETKY.SK • 11 Február 2016, 19:27 • 2 min
Tragédia v trnavskej nemocnici: Pri pôrode zomrela matka (†40) štyroch detí

BRATISLAVA - Žena (40) prišla do trnavskej nemocnice v predposledný januárový deň. Jej termín pôrodu totiž vychádzal na 31.1.2016.

slovakia

left justify in out

Mamička mala už za sebou dva pôrody, pri tom druhom sa jej narodili dvojčatá. S manželom a s deťmi sa veľmi tešili na štvrtého potomka, keďže sa im ho podarilo splodiť až po 13-tich rokoch snaženia. Cítila sa dobre. 

 

Ako píše portál cas.sk, mamička ležala na gynekologicko-pôrodníckom oddelení týždeň, pretože bábätko už prenášala. Nasledoval pôrod a potom prišla obrovská tragédia pre celú rodinu.l  Ako uviedol hovorca nemocnice Matúš Stračiak, žena počas pôrodu náhle upadla do kómy. Lekári okamžite vykonali cisársky rez. Dieťatko sa podarilo zachrániť. Momentálne leží v bratislavskej nemocnici.


U matky však došlo k rozvoju vážnej poruchy zrážania krvi. Lekári o jej život bojovali dlhých päť hodín. „Napriek úpornej snahe personálu pacientka, žiaľ, zomrela na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice Trnava," povedal pre cas.sk hovorca nemocnice.


Podľa predbežných zistení pitvy došlo u mamičky k embólii plodovou vodou. Rodina zvažuje trestné oznámenie a sťažnosť na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.


ČO JE EMBÓLIA PLODOVOU VODOU?

Ide o prienik plodovej vody do obehu matky. Následne dochádza k zablokovanou pľúcneho riečišťa a vzniku pľúcnej hypertenzie. Ide o veľmi závažnú pôrodnú komplikáciu, ktorá sa vyskytuje vo vzácnych prípadoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies