V trnavskej City Arene bude nový trávnatý koberec

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:28 • 2 min
V trnavskej City Arene bude nový trávnatý koberec

TRNAVA - Kritické hlasy na viacerých diskusných fórach ohľadom kvality trávnika na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, na ktorom okrem domáceho klubu FC Spartak hráva svoje kvalifikačné i medzištátne prípravné stretnutia slovenská futbalová reprezentácia, majú svoje opodstatnenie. V dohľadnom čase bude v tamojšej City Arene nový trávnatý koberec.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka súčasnej situácie ohľadom kvality trávnika na našom štadióne, musíme konštatovať, že dlhodobo nespĺňa kritériá kvality hracej plochy so štyrmi hviezdičkami. Trávnik má nízku hodnotu šmykovej pevnosti a hĺbku zakorenenia celého koreňového profilu, a to napriek skutočnosti, že samotná starostlivosť a údržba sa uskutočnila a prebieha podľa presne zaužívaných štandardov pre zakryté štadióny. Zároveň ubezpečujem, že počas rekonštrukcie hracej plochy na jar minulého roka, krátko pred augustovým otvorením štadióna, boli dodržané všetky technologické postupy. Navyše, kompletná rekonštrukcia prebehla pod kontrolou stavebného dozoru s účasťou súdneho znalca," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku trnavského klubu športovo-technický riaditeľ Štadióna A. Malatinského Branislav Kriška a pokračoval: "V súčasnosti analyzujeme laboratórne výsledky z troch nezávislých laboratórií z Česka, Rakúska a Nemecka, aby sme presne definovali, čo spôsobuje aktuálny stav. Následne sme pripravení navrhnúť ďalší technologický postup. S vysokou pravdepodobnosťou však môžeme povedať, že vegetačná vrstva bude kompletne odstránená a na štadión položíme nový trávnatý koberec. Navyše novým technologickým postupom bude utvorený hybridný trávnik, ktorý splní tie najvyššie a najprísnejšie svetové kritériá."

 

Trnavská City Arena je prvým kompletne "zakrytým" štadiónom na Slovensku. V tejto súvislosti je však potrebné uviesť, že tento druh stavby neutvára ideálne parametre pre trávnatý živý organizmus, čo spôsobuje nedostatok svetelných lúčov, vysokú vlhkosť, slabé prúdenie vzduchu. "Chcel by som ubezpečiť všetkých fanúšikov, že urobíme maximum pre odstránenie všetkých nedostatkov a výsledkom bude kvalitná hracia plocha spĺňajúca najvyššie kritériá," dodal Branislav Kriška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies