V trnavskej automobilke skončila dovolenka, oddnes sa znovu vyrába

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:15 • 2 min
V trnavskej automobilke skončila dovolenka, oddnes sa znovu vyrába

V trnavskej automobilke skončila dovolenka, oddnes sa znovu vyrába

slovakia

left justify in out

img

Po trojtýždňovej odstávke sa dnes znovu rozbehla výroba v trnavskej automobilke PSA Peugeot Citroën Slovakia. Produkcia pokračuje na rovnakej úrovni ako pred celozávodnou dovolenkou, v dvoch výrobných zmenách. "Tento týždeň však bude poobedňajšia o jednu hodinu dlhšia, reagujeme tak na dopyt odberateľov," povedal pre TASR hovorca závodu Peter Švec. Rovnaký postup podľa jeho slov zvolila automobilka aj počas celého júla.
      PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrába v Trnave modely Peugeot 207 a Citroën C3 Picasso, denne zíde z výrobných liniek 870 vozidiel, čo predstavuje 55 áut za hodinu. Vlani vyrobili spolu 205.000 kusov, rok predtým 190.000 áut. Aktuálna zamestnanosť je 3000 pracovníkov, z toho 30 % žien. Priemerný vek pracovníkov v trnavskom závode je 33 rokov.
      Výroba sa v Trnave rozbehla 19. októbra 2006, prvotná investícia predstavovala 700 miliónov eur. Do spustenia výroby v poradí druhého modelu C3 Picasso išlo ďalších 100 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona