V Trnave zomrel najstarší obyvateľ, dožil pekného veku

NETKY.SK • 26 Január 2018, 17:43 • 2 min
V Trnave zomrel najstarší obyvateľ, dožil pekného veku

TRNAVA – Vo veku 104 rokov dnes zomrel najstarší Trnavčan Jozef Lukovič. Rodák z dnešných Jaslovských Bohuníc bol neúnavným propagátorom športu. Za svoju pedagogickú a športovú činnosť získal Cenu mesta Trnava, Čestné občianstvo Trnavského samosprávneho kraja a ďalšie ocenenia.

slovakia

left justify in out

Lukovič zostal po celý život verný zásade, že najlepším receptom na dobré zdravie a dlhý život je pohyb. Človek podľa neho nesmie sedieť doma, ale musí sa stále hýbať. On osobne sa venoval športu ako pedagóg v rôznych typoch škôl, ale aj v súkromí. Bol pri založení športového klubu v rodnej obci, neskôr bol aj pri zrode mnohých ďalších.

 

Ešte aj ako 102-ročný si pozrel futbalový zápas na novom futbalovom štadióne v Trnave. Keďže patril ku generácii tých učiteľov, ktorým sa povinnosti nekončili posledným zazvonením v škole, venovl sa aj divadlu a iným voľnočasovým aktivitám. Bol tiež zakladateľom a vedúcim tanečného súboru Pedagóg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies