V Trnave začali rozoberať tribúnu Štadióna Antona Malatinského

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 14:38 • 2 min
V Trnave začali rozoberať tribúnu Štadióna Antona Malatinského

TRNAVA - Spoločnosť City – Arena začala dnes rozoberať severnú tribúnu Štadióna Antona Malatinského v Trnave. Ide o prvú z troch tribún štadióna, ktoré sú určené na zbúranie. Kovová tribúna váži viac ako tristo ton, postavená bola pred štyridsiatimi rokmi. Štadión Antona Malatinského je zapísaný v zozname pamätihodností mesta.

slovakia

left justify in out

City – Arena postaví nové tribúny, pod ktorými bude komerčné zázemie. Z pôvodného štadióna zostane stáť len západná tribúna pozdĺž Športovej ulice. Investor deklaroval zámer investovať do obnovy štadióna približne 13 – 15 miliónov eur, ďalších viac ako šesťdesiat má stáť komerčná časť projektu.

Spoločnosť City – Arena za euro získala od mesta do vlastníctva terajšie parkovisko pri mestskom amfiteátri, ďalej parkovisko pri VÚB, tréningové ihrisko a pozemky a budovy v bezprostrednom okolí štadióna. Neštandardná cena sa nepozdáva mladému Trnavčanovi, ktorý sa chce v tejto súvislosti obrátiť na prokuratúru. Agentúre SITA dnes potvrdil, že tak zatiaľ neurobil. Niekoľko rodinných domov kúpil investor za trhovú cenu od ich vlastníkov, dnes sú už zbúrané. City – Arena už koncom roka 2010 (vtedy ako Euro Max Slovakia) deklarovala zámer investovať do modernizácie futbalového štadióna a do výstavby polyfunkčného centra. To bude pozostávať z komerčných a administratívnych priestorov, štvorhviezdičkového hotela, komplexu kín a podzemného parkoviska s kapacitou 1 150 vozidiel. Štadión má po rekonštrukcii spĺňať parametre UEFA a FIFA, jeho kapacita bude 19-tisíc divákov. Investor predpokladá dokončiť výstavbu do konca roka 2014. Koncom februára sa k modernizácii futbalových štadiónov, vrátane trnavského, prihlásila aj vláda Roberta Fica, ktorá vyčlení peniaze pre Slovenský futbalový zväz.

City – Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona