V Trnave už stojí prvý stĺp nového štadióna

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 13:41 • 2 min
V Trnave už stojí prvý stĺp nového štadióna

TRNAVA - V prítomnosti primátora Vladimíra Butka v stredu slávnostne vztýčili prvý zo 600 stĺpov nového futbalového štadióna v Trnave.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdva metrov dlhý a 17,5 ton vážiaci stĺp bude slúžiť ako nosná časť južnej tribúny Štadióna Antona Malatinského.
     

"Výstavba štadióna pokračuje presne podľa plánov, koncom budúceho leta by sme ho chceli, tak ako sme sľúbili, odovzdať do majetku mesta. Chcem sa poďakovať všetkým Trnavčanom za trpezlivosť s dopravnými obmedzeniami a podporu pri tejto výstavbe. Verím, že športové a kultúrne zážitky z podujatí na tomto štadióne im to vynahradia," uvádza tlačová správa trnavského klubu stanovisko Pavla Adamca z investorskej firmy City-Arena.
     

Nový štadión Spartaka bude dokončený v prvom polroku 2015. Je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) i Európskej futbalovej únie (UEFA) s kapacitou 19.000 miest. Súčasťou areálu bude dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory a obchodné centrum s multikinom. Celý komplex bude spĺňať štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies